Acupunctuur

Acupunctuur behoort tot de Traditionele Chinese Geneeswijzen(TCM). Deze holistische geneeswijze gaat ervan uit dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Uit onderzoek is bewezen dat acupunctuur een gunstig effect heeft op mentale en lichamelijke klachten.  

Werkwijze en effect van acupunctuur

Het doel van een acupunctuurbehandeling is het in balans brengen van de lichaamseigen energie (Qi). Deze energie stroomt door energiebanen (meridianen). Op deze energiebanen liggen acupunctuurpunten die elk een eigen functie en toepassing hebben. Door het inbrengen van zeer dunne naalden in de acupunctuurpunten wordt de energiestroom geactiveerd en daarmee het zelfgenezend vermogen gestimuleerd.

 

Intake en eerste consult

Bij het eerste consult vindt een uitgebreid gesprek plaats waarbij uw beide polsen op verschillende niveaus wordt gevoeld, uw buik (hara) wordt gepalpeerd en uw tong wordt bekeken evenals andere uiterlijke kenmerken, waarna een diagnose volgt. Ik zal met u een plan van aanpak bespreken, welke doelen haalbaar zijn in hoeveel tijd, en in hoeverre u zelf kunt meewerken aan – algehele – verbetering.                       

De behandeling

De behandeling bestaat uit het inbrengen van zeer dunne naalden. Het inbrengen van deze naalden is nagenoeg pijnloos. De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten. Tijdens de gehele behandeling voel ik regelmatig de pols en buik om te controleren of de behandeling het gewenste effect heeft. Om de behandeling te ondersteunen maak ik gebruik van andere technieken zoals shiatsu, moxa, cupping, guasha en japanse behandeltechnieken zoals de tigerwarmer en de teishin. 

 

Leefstijl en voedingsadvies

Een gezonde leeftstijl en voeding zijn componenten die het herstelproces in belangrijke mate ondersteunen en desgewenst krijgt dit aandacht tijdens het behandeltraject. U krijgt eventueel een voedingsadvies en of lichaamsgerichte oefeningen.

De acupunctuur behandeling zijn voor de meeste mensen aangenaam omdat tijdens de behandeling een vorm van diepe ontspanning ontstaat. De behandelingen geef ik in rust met ruimte voor persoonlijke aandacht.

Tot slot: acupunctuur is veilig en doeltreffend en neemt een volwaardige plaats in naast de reguliere westerse gezondheidszorg.