Acupunctuur maakt onderdeel uit van de Traditionele Chinese Geneeswijzen(TCM).  Het is een holistische geneeswijze die uitgaat van een principe dat geest en lichaam onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Mentale en emotionele processen hebben invloed op lichamelijke aandoeningen en andersom heeft een onbalans in het lichaam invloed op mentale en emotionele processen.

Het doel van een acupunctuurbehandeling is het in balans brengen van de lichaamseigen energie (Qi). Deze energie stroomt door energiebanen (meridianen). Op deze energiebanen liggen acupunctuurpunten die elk een eigen functie en toepassing hebben. Door het inbrengen van zeer dunne naalden in deze acupunctuurpunten op het lichaam wordt de energie beïnvloed en worden de krachten in ons lichaam in balans gebracht. Het inbrengen van deze naalden is nagenoeg pijnloos. De naalden blijven ongeveer 20 minuten zitten.  Tijdens een acupunctuurbehandeling maak ik gebruik van andere technieken zoals moxa, cupping en guasha. Deze technieken gebruik ik aanvullend tijdens een behandeling om de Qi te bewegen, of te voeden.

Acupunctuur heeft een gunstige invloed op veel klachten/ziekten waardoor deze verminderen of zelfs genezen.
Tijdens de behandelingen worden ook voedingsadviezen en soms ook lichaamsgerichte oefeningen meegegeven. De acupunctuur en shiatsu-behandeling zijn voor de meeste mensen aangenaam omdat tijdens de behandeling een vorm van diepe ontspanning ontstaat. De behandelingen geef ik in rust met ruimte voor persoonlijke aandacht.

Tot slot: acupunctuur is veilig en doeltreffend en neemt een volwaardige plaats in naast de reguliere westerse gezondheidszorg.

 

Werkwijze 

Bij het eerste consult vindt een uitgebreid gesprek plaats, worden uw beide polsen op diverse niveaus gevoeld, wordt uw tong bekeken evenals andere uiterlijke kenmerken, waarna een diagnose volgt. Ik zal met u een plan van aanpak bespreken, welke doelen haalbaar zijn in hoeveel tijd, en in hoeverre u zelf kunt meewerken aan – algehele – verbetering.